De musical-klassen bij Batico zijn er in verschillende niveau’s en leeftijden.
Alle musical lessen bestaan uit een drama, dans en zang lessen. Deze vakken worden met veel passie en plezier gegeven door docenten die in deze vakgebieden zijn afgestudeerd.
Elk 1,5 jaar wordt er gewerkt aan een grote musical productie die wij zelf laten schrijven door onze drama/regisseuse.
Het verhaal en de liedjes worden geschreven in de belevingen wereld van de leerlingen.

Peuteryoga / dans

Peuters redeneren vooral vanuit zichzelf. Peuteryoga ondersteunt dit door aandacht te schenken aan de gevoelens en beleving van het kind. Het stimuleert de fantasie en zorgt, door de verschillende oefeningen, voor een goede lichaamshouding. Ook bevordert het de motorische vaardigheden en de werking van spieren.

Kleuterdans – mini’s 1

Kleuterdans is er voor leerlingen van 3,5 en 4 jaar oud. In deze les maken we spelenderwijs kennis met dans. De basisbeginselen worden aangeleerd door middel van thema’s. Dit alles in de belevingswereld van de leerling, veel dansplezier beleven is kenmerkend voor deze lessen.

Kidsdance – mini’s 2

Kidsdance is er voor leerlingen van 5 – 7 jaar. In de belevingswereld van de leerling worden de basistechnieken van dans bijgebracht. In deze les gaan we ook werken aan onze houding en muzikaliteit. Daarnaast speelt eigen creativiteit een grote rol in de dansles. Dit alles gebeurd spelenderwijs door middel van thema’s om zo het dansplezier te bevorderen en onze passie voor dans over te brengen op de leerling.

Kinderyoga

Deze les is voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Kinderen leven van nature al in het hier en nu, yoga stimuleert dit en helpt hen dit vast te houden. Wat in deze drukke tijd juist voor kinderen zeer welkom is. In de kinderyogalessen kunnen kinderen zichzelf zijn en is er balans tussen beweging en rust. Door te werken met themalessen als strand, indianen of stenen gebeurt dit spelenderwijs.Het lichaam wordt er leniger, soepeler en gezonder van. Doordat het bewust zijn vergroot krijg het kind meer zelfvertrouwen en voelt zich sterker. En natuurlijk staat het plezier bovenaan, want kinderyoga is vooral gewoon leuk!

Kidswing lessen - street-Jazz en hiphop

Voor de leeftijd 7 t/m 10 jaar hebben we kidswing lessen. Kinderen in deze leeftijd hebben meer controle over hun lichaam en hebben een grotere concentratieboog. Zij kunnen daarom al moeilijkere dansbewegingen doen en zich langer concentreren op de les. Daarom is vanaf deze leeftijd de lessen een uur. Tijdens de dansles worden meerdere technieken aangeleerd. Zowel streetdance, jazz als de basis van de hiphop. Op deze manier komen ze met de verschillende stijlen in aanmerking. En leren ze vele mogelijkheden in muzikaliteit.

Jamkids lessen – street-Jazz en hiphop

Deze lessen zijn er voor kinderen in de leeftijd 10 t/m 12 jaar. Met veel passie en fun worden de stijlen street-jazz en hiphop aangeleerd. De lessen hebben een stoer karakter en er is ruimte voor freestyl. Dit om vrijer te worden in hun bewegingen en lichaam. In 8 weken wordt er gewerkt aan een coole dans in de belevingswereld van de tiener.

Tieneryoga

Als tiener zit je in een tijd dat er veel met je gebeurt. Dan is het fijn om jezelf goed te begrijpen. Met tieneryoga stimuleer je dat. In de les worden yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, muziek en meditatie met elkaar afgewisseld. Het lichaam wordt soepelr, krachtiger. Daarnaast worden ze bewuster van zichzelf en alles om hun heen. Waardoor ze meer zelfvertrouwen kunnen krijgen.

 

 

Jongensgroepen – urban, hiphop en breakdance

Vanaf 6 jaar hebben we verschillende jongens groepen. Jongens bewegen graag en daarom worden ze fysiek heerllijk uitgedaagd. Het is een stoere les waarin houding, techniek en muzikaliteit aanbod komen. Bij elke leeftijd wordt lesgegeven in de belevingswereld van het kind. Met veel fun wordt er gewerkt naar meerdere danscombinaties.

Modern-Jazz

Kijk je wel eens naar  “So you thinks you can dance’? Zo’n mooie moderne dans waarin je je helemaal kunt uitleven….   Vind je het leuk om deze stijl te leren? Dan is deze les iets voor jou!

Tijdens deze les wordt er hard gewerkt aan een goede techniek en een juiste houding. Dat een hele goede basis voor veel dansvormen. Natuurlijk wordt er ook met veel plezier gewerkt aan meerdere danscombinaties. Deze lessen zijn er in verschillende niveaus: beginners, intermediate en advanced.

Street-hiphop

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren zeventig ontstonden. Bij de street-hiphop les worden verschillende stoere dansmoves geleerd, waarin ook freestyl aanbod komt om ze vrijer te maken in hun bewegingen. Met veel fun worden verschillende danscombinaties uitgewerkt. De les is er in twee niveaus.

 

 

Hiphop

Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style. Hip hop is een dansstijl die vraagt om veel energie, creativiteit en ritmegevoel. Een heerlijke les om je helemaal uit te leven. Deze lessen zijn er in verschillende nivo’s : beginners, intermediate en advanced.

Voorselectie, selectie en demogroepen

Deze groepen trainen twee keer per week in de stijlen hiphop en modernjazz. De voorselectie is een beginners groep, de selectie een intermediate groep en de demogroep is een advanced groep. Dit zijn de demonstratie groepen.

De docenten bepalen wie er in aanmerking komen voor deze groepen. Dit wordt per schooljaar steeds opnieuw bekeken. Mocht jezelf heel graag in deze groepen willen dansen. Dan kun je dat aangeven bij je docent. Natuulijk zal je dan wel beide danstijl/lessen moeten volgen en trainen. De docent kan dan nog tips geven om te kijken welke lessen je eventueel meer kan volgen om voor deze groepen in aanmerking te komen.

Dance & fiesta voor volwassenen

Een heerlijke, swingende conditie dansles die voor iedereen makkelijk te volgen is met een hoog Fun karakter. Trainen en Feesten! Hierdoor heb je niet eens in de gaten dat je aan je eigen fitheid werkt. De les wordt in 8 a 10 weken helemaal uitgewerkt. Na drie lessen zal je merken dat je de verschillende oefeningen en bewegingspatronen makkelijker oppakt doordat het zich steeds herhaalt. Daardoor neemt de intensiteit van de trainging vanzelf toe. Je zult jezelf al spoedig niet alleen  lichamelijk maar ook geestelijk fitter gaan voelen.

 

 

 

Yogamix in balance voor volwassenen

Even een momentje voor jezelf…. Deze les is een mix van Yoga, Taichi, Hathayoga Poweryoga. Hierin staan kracht, lenigheid, innerlijke rust, harmonie en balans centraal. Je lijf wordt soepeler, krachtiger en daarnaast vergroot het je zelfbewustzijn waardoor je steviger met twee voet in grond staat.

Enthousiast geworden over onze danslessen?

Maak een afspraak voor een proefles of schrijf je direct in!