Judith Postuma

Lees meer

Passie, enthousiasme, ambitie, inleving, creativiteit, inspireren, kracht, beweging, muziek, dans, spel, respectvol. Dit zijn een aantal kernwoorden die passen bij mij, Judith Postuma. Na de HBO – dansacademie met specialisatie musical te hebben afgerond ben ik, na 6 jaar als freelance danser te hebben gewerkt, gaan lesgeven. Inmiddels geef ik nu 18 jaar les in verschillende dansstijlen en al 10 jaar maak ik verschillende musicalproducties. Naast choreograferen en regisseren gaat mijn interesse ook uit naar de anatomie van de mens en hoe dat samen werkt met geestelijke aspecten. Zo heb ik ook de opleidingen sportmassage en voetreflextherapie afgerond. In 2012 kwam ik zelf in contact met yoga en ontdekte ik wat yoga allemaal kan doen. Dit wekte mijn interesse en ben ik een complete 4-jarige yoga docenten opleiding gaan doen. Zo ontstond naast musical ook yoga bij Batico. Uiteraard heb ik ook nog een leven naast studie en werken 🙂 en ben ik ook moeder van twee prachtige zonen, Tim en Bas. Onze Tim is ook een danser en gek van theater en musicals. Leuk om te zien als je zoon dezelfde interesses en passie met je deelt. In mijn vrije tijd houd ik heel erg van lekker eten, film kijken, naar theater gaan, goed boek lezen en erop uitgaan met mijn gezin. Het liefst waar de zon schijnt 🙂

Lies de Kort

Lees meer

Mijn naam is Lies. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg.

Na mijn afstuderen ging ik meteen aan de slag bij Batico. Daar heb ik aan twee musicals mee gewerkt, namelijk ‘De reis naar de zwevende lichtjes’ en ‘Matilda’.

Vanaf het moment dat ik me kan herinneren houd ik van theater en van toneelspelen. Omdat in theater alles kan. Om de magie en de verbeelding. Om de vervreemding en de geloofwaardigheid. Om de tragiek en de humor. Om de moed en de zenuwen.

Als ik lesgeef staat spelplezier en veiligheid voorop. Ik kijk en luister goed naar mijn spelers .  En probeer ze met humor en geduld te helpen om op het podium het publiek te betoveren met hun spel. Want dat is waar je het voor doet: het publiek in de zaal laten vergeten dat ze in een zaal zitten, maar ze mee nemen naar een heel andere wereld.

Dus alle musical sterren, kom maar op! Ik hoop je snel bij mij in de les te zien.

Vera

Vera Schippers

Lees meer

Mijn naam is Vera Schippers en ik geef de zanglessen bij Musicalgroep 2 en de Productiegroep van Batico. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Docent Muziek op de Fontys Academie voor Muziekeducatie. Daarna heb ik een Master Muziekeducatie aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag succesvol afgrond. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in het Kodály concept. Tijdens beide studies was mijn musiceervak zang.
Naast de zanglessen bij Batico geef ik muzieklessen op verschillende basisscholen in Brabant en dirigeer ik jongerenkoor Sing4you in Best.
Verder heb ik 11 jaar bij een theatergroep gezeten in Best. Ook heb ik de rol van Mabel mogen vertolken in de musical Fame. Dit was tijdens een project voor de opleiding Docent Muziek.

Al vele jaren geef ik met veel plezier les bij Batico! Ik vind het mooi om te zien hoe een groep samen naar een geweldig eindoptreden toe werkt, de musical. Ook dit jaar ziet het er weer veelbelovend uit!

Karen Veeneman

Lees meer

Mijn naam is Karen Veeneman. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor muziekeducatie voor de opleiding Docent muziek. Daarnaast heb ik net mijn premaster onderwijswetenschappen afgerond. In september start ik met de master voor onderwijswetenschappen aan de Radboud universiteit in Nijmegen.

Ik kom uit Best en ik heb ook een aantal jaar gedanst bij Batico! Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Daarnaast was ik altijd al veel bezig met muziek. Zo ben ik vroeger begonnen met dwarsfluit spelen en ben ik later piano bij gaan doen en begonnen met zingen.

Nu geef ik de zanglessen aan de jongste groep bij Batico. Ik vind het belangrijk dat kinderen in mijn lessen plezier ervaren in het zingen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen als een echte musicalster!

Enthousiast geworden?