Yoga wordt in het Westen veel gedaan om het fysieke lijf te trainen. Dit door middel van kracht- en lenigheidsoefeningen. In het Oosten, waar de yoga vandaan komt, gaat het meer om het onderhoud en ontwikkeling/groei van jezelf. Ook in het Oosten doen ze veel lichamelijke oefeningen, alleen zit er een andere intentie achter.

Hatha Yoga

Bij de Hatha yogales van Batico leer je verbinding maken met je lijf. Meer de oosterse yoga. Tijdens deze les wordt er veel gewerkt met de ademhaling omdat ik heb ontdekt wat de ademhaling kan betekenen tijdens de fysieke oefeningen. Uiteindelijk is de adem leven, de basis. Meditatie is ook een onderdeel bij deze les. Het is het navoelen van de oefeningen. Je leert je eigen lichaam kennen, zowel fysiek als mentaal. Ik kan daar veel over vertellen, alleen dan schep ik een verwachting. Het is juist de bedoeling om je eigen lichaam zelf te ervaren en te voelen in het hier en nu. Zonder oordeel of verwachting, dan voel je pas echt.
Deze les is op woensdagochtend en woensdagavond. Voor tijden, zie lesrooster.

Yogamix les

Bij de yogamix les van Batico ligt het accent meer op het fysieke lijf. Meer de westerse yoga.
Deze les is op muziek. Bewegingsvormen als Tai-chi, Pilates en Ashtanga Yoga zitten erin verwerkt.
Een heerlijke les om alle spieren in je lijf goed te voelen. Je maakt je lijf soepeler en krachtiger. De les eindigt met een ontspanningsmeditatie.
Deze les is op de dinsdagavond, woensdagavond en vrijdagochtend. Voor tijden, zie lesrooster.
Voor jongvolwassenen vanaf 17 jaar is er ook een yogamix les.

Yogamix les voor ouderen

Yogamix voor ouderen is ervoor de leeftijdscategorie 60+, mannen en vrouwen. Bij yoga leer je bewust worden van je lichaam door middel van kracht, lenigheid en balans oefeningen. Vaak als we ouder worden denken we dat we steeds minder kunnen en vaak gecombineerd met angst. Bij deze les ga je leren om eens anders te kijken naar je lichaam om zo te ontdekken van wat je allemaal nog wel kunt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, sta je steviger met je voeten in de grond en daardoor zal je makkelijker dingen gaan ondernemen en minder angstig zijn.
Deze lessen gaan via de PVGE en zijn op dinsdagochtend en woensdagochtend.
Informatie via Ans van der Steen, 0499-396098 of mail ansvandersteen45@gmail.com

Enthousiast geworden over onze yogalessen?

Maak een afspraak voor een proefles of schrijf je direct in!