Yoga wordt in het Westen veel gedaan om het fysieke lijf te trainen. Dit door middel van kracht- en lenigheidsoefeningen. In het Oosten, waar de yoga vandaan komt, gaat het meer om het onderhoud en ontwikkeling/groei van jezelf. Bij Yogastudio Batico worden deze twee stijlen gecombineerd.

Hatha Yoga

Hatha is een woord uit het Sanskriet. Ha betekent Zon en Tha betekent Maan. De zon is de yang, de mannelijke energie die we allemaal hebben om in actie te komen en in onze kracht te staan. De maan is de yin, de vrouwelijke energie die we allemaal hebben om tot rust te komen, goed voor ons zelf te zorgen en goed te kunnen slapen. Zijn deze twee niet in balans dan heb je geen fut en weinig energie, of juist hyper en slecht slaapt. Hatha yoga is de traditionele yoga uit het oosten. Het wordt gebruikt om het lichaam in balans te brengen door middel van fysieke oefenen en ademhalingstechnieken. Daarnaast maak je het lichaam sterker en daardoor weerbaarder. Geïnteresseerd? Gratis proefles kan altijd. Deze les is op woensdagochtend en woensdagavond en zaterdagochtend.  Voor tijden, zie lesrooster.

Yogamix les

Bij de yoga-mix worden meerdere oosterse en westerse bewegingsvormen gecombineerd om het lichaam door middel van goede inspanning naar een ontspannen staat te brengen. De les begint met Tai-chi, vervolgd door Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Pilates, Yin Yoga en de eindontspanning. Deze les is voor een groot deel met muziek. Een heerlijke les om alle spieren in je lijf goed te voelen. Je maakt je lijf soepeler, krachtiger en aan het einde van de les ervaar je de rust en ontspanning. Geïnteresseerd? Gratis proefles kan altijd. Deze lessen worden gegeven op dinsdag- en woensdagavond en de vrijdagochtend. Voor tijden, zie lesrooster.

Yogamix les voor ouderen

 Yogamix voor ouderen is ervoor de leeftijdscategorie 60+, mannen en vrouwen. Bij yoga leer je bewust worden van je lichaam door middel van kracht, lenigheid en balans oefeningen. Vaak als we ouder worden denken we dat we steeds minder kunnen en vaak gecombineerd met angst. Bij deze les ga je leren om eens anders te kijken naar je lichaam om zo te ontdekken van wat je allemaal nog wel kunt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, sta je steviger met je voeten op de grond en daardoor zal je makkelijker dingen gaan ondernemen en minder angstig zijn.
Deze lessen gaan via de PVGE en zijn op dinsdagochtend, woensdagochtend en de vrijdagochtend, zie lesrooster
Informatie via Ans van der Steen, 0499-396098 of mail ansvandersteen45@gmail.com

Yoga & Dans

Yoga & Dans, een bewegingsvorm waar deze twee vormen bij elkaar komen. Het trok meteen mijn aandacht door mijn achtergrond. Ik kom zelf uit de danswereld en ben sinds 2015 mij gaan omscholen tot yogadocent. Door mijn interesse in beide kwam ik in contact met Magda Samson. Zij heeft ongeveer dezelfde weg bewandelt als ik en zo heeft zij Yoga & Dans tot leven geroepen. Magda heeft mij enorm geïnspireerd om ook deze lesvorm te gaan geven. Zo mooi hoe de bewegingen van yoga en dans zo dicht bij elkaar liggen. Het verschil bij Yoga & Dans zit er o.a. in  dat het totaal niet gaat om presteren. Het is het voelen en waarnemen vanuit de yoga, het enthousiasmerende met de muziek van de dans en de bewegingen van beiden. Doordat je echt met je lichaam bezig bent en niet met hoe het eruit ziet kom je dichter bij jezelf en dat kan mooie inzichten geven wat vervolgens weer door kan werken in alles wat je doet of onderneemt. Geïnteresseerd? Een gratis proefles mag altijd. Deze les is er op de dinsdagavond en vrijdagavond.  Voor tijden zie lesrooster.

Kinderyoga en Tieneryoga

Kinderyoga is er voor de leeftijd 6 tot 11 jaar. Tieneryoga van 12 tot 16 jaar. Binnen de huidige samenleving ligt de druk soms hoog. Het dagelijks leven gaat in een sneltrein vaart met veel prikkels iedere dag. Het kan als gehaast en stressvol worden ervaren, ook door kinderen en of tieners. Yoga is een manier om te ontspannen en lichaam en geest meer in verbinding met elkaar te brengen. Het kan zorgen voor meer balans. Kinder- en tieneryoga verschilt met yoga voor volwassenen. Spelenderwijs is er aandacht voor coördinatie, motoriek, lichaamshouding en creativiteit. Het helpt het lichaam soepel en sterk te houden. Binnen de les zijn er verschillende oefenvormen: fysieke yogahoudingen en oefeningen omtrent mindfulness, massages, visualisaties, zintuigen, ademhalingen en meer. Bij de kinderyoga wordt veel gewerkt rondom thema’s (denk aan feestdagen, seizoenen, deugden, prenten- en kinderboeken, dieren, uitstapjes). Binnen de kinderyogalessen staan plezier en ontspanning centraal. Er zijn zowel actieve als rustgevende oefeningen en er worden samenwerkingsopdrachten in verwerkt. Bij tieners ligt de aandacht meer op het vergroten van je bewust zijn en krijgen de tieners veel tools om te leren omgaan met stress, onrust en of spanningen. Daarnaast maken we het lichaam sterker en soepeler en daardoor weerbaarder.  Kinder-en tieneryoga kan onder andere zorgen voor meer lichaamsbewustzijn en balans, een verbeterde aandacht, beter in staat zijn om grenzen aan te geven, leren omgaan met emoties en meer zelfvertrouwen, creativiteit en ontspanning. Deze lessen worden alleen gegeven in workshop periodes van 10 lessen. Voor meer informatie mail naar yogastudio@batico.nl

Enthousiast geworden over onze yogalessen?

Maak een afspraak voor een proefles of schrijf je direct in!