Yoga wordt in het Westen veel gedaan om het fysieke lijf te trainen. Dit door middel van kracht- en lenigheidsoefeningen. In het Oosten, waar de yoga vandaan komt, gaat het meer om het onderhoud en ontwikkeling/groei van jezelf. In het Oosten doen ze ook veel lichamelijke oefeningen, alleen zit er een andere intentie achter.

Hatha Yoga

Hatha is een woord uit het Sanskriet. Ha betekent Zon en Tha betekent Maan. De zon is de yang, de mannelijke energie die we allemaal hebben om in actie te komen en in onze kracht te staan. De maan is de yin, de vrouwelijke energie die we allemaal hebben om tot rust te komen, goed voor ons zelf te zorgen en goed te kunnen slapen. Zijn deze twee niet in balans dan heb je geen fut en weinig energie, of juist hyper en slecht slaapt. Om goed te kunnen functioneren moet je  yin en yang in balans zijn . Hatha yoga is de traditionele yoga uit het oosten. Het wordt gebruikt om het lichaam in balans te brengen door middel van fysieke oefenen en ademhalingstechnieken. Daarnaast maak je het lichaam sterker en daardoor weerbaarder. Deze les is op woensdagochtend en woensdagavond. Voor tijden, zie lesrooster.

Yogamix les

Bij de yoga-mix worden meerdere oosterse en westerse bewegingsvormen gecombineerd om het lichaam door middel van goede inspanning naar een ontspannen staat te brengen. De les begint met Tai-chi, vervolgd door Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Pilates, Yin Yoga en de eindontspanning. Deze les is voor een groot deel met muziek. Een heerlijke les om alle spieren in je lijf goed te voelen. Je maakt je lijf soepeler, krachtiger en aan het einde van de les ervaar je ook de rust en ontspanning. Voor tijden, zie lesrooster.

Yogamix les voor ouderen

Yogamix voor ouderen is ervoor de leeftijdscategorie 60+, mannen en vrouwen. Bij yoga leer je bewust worden van je lichaam door middel van kracht, lenigheid en balans oefeningen. Vaak als we ouder worden denken we dat we steeds minder kunnen en vaak gecombineerd met angst. Bij deze les ga je leren om eens anders te kijken naar je lichaam om zo te ontdekken van wat je allemaal nog wel kunt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, sta je steviger met je voeten in de grond en daardoor zal je makkelijker dingen gaan ondernemen en minder angstig zijn.
Deze lessen gaan via de PVGE en zijn op dinsdagochtend en woensdagochtend.
Informatie via Ans van der Steen, 0499-396098 of mail ansvandersteen45@gmail.com

Flow en Yin Yoga

Bij de flowyoga worden dansante vloeiende bewegingen gecombineerd met de oosterse wijsheden van yoga.Door vrij te leren bewegen kan je gaan voelen waar je lichaam niet soepel meebeweegt. Met milde vloeiende bewegingen kun je spanning leren loslaten waardoor de doorbloeding beter wordt in het fysieke lichaam. Je merkt dit doordat je soepeler gaat bewegen, je energie beter stroomt en je daardoor fitter gaat voelen. Deze les is voor een deel met rustige muziek.

De yinyoga is gericht op ontspanning en om de diepere lagen van je spieren te leren voelen. De buitenste laag spierweefsel kan door invloed van bijvoorbeeld stress, veel spierspanning geven wat op langere termijn kan zorgen voor pijnklachten of blessures. Met yin yoga kun je leren om meer ontspanning te gaan vinden in die buitenste lagen waardoor er een diepere ontspanning ervaren wordt. Wat kan zorgen voor een betere nachtrust waardoor het lichamelijk herstel verbetert. Voor tijden, zie lesrooster.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is er voor iedere aanstaande moeder die de zwangerschap bewust wil beleven en zich goed wil voorbereiden op de bevalling. In de lessen staan ontspanning, meer energie, opbouwen van lichaamsbewustzijn en vertrouwen, voorbereiding op de bevalling en aandacht voor je baby centraal. Voor tijden, zie lesrooster.

Enthousiast geworden over onze yogalessen?

Maak een afspraak voor een proefles of schrijf je direct in!