Yoga wordt in het Westen veel gedaan om het fysieke lijf te trainen. Dit door middel van kracht- en lenigheidsoefeningen. In het Oosten, waar de yoga vandaan komt, gaat het meer om het onderhoud en ontwikkeling/groei van jezelf. Bij Yogastudio Batico worden deze twee stijlen gecombineerd.

Hatha Yoga

dHatha is een woord uit het Sanskriet. Ha betekent Zon en Tha betekent Maan. De zon is de yang, de mannelijke energie die we allemaal hebben om in actie te komen en in onze kracht te staan. De maan is de yin, de vrouwelijke energie die we allemaal hebben om tot rust te komen, goed voor ons zelf te zorgen en goed te kunnen slapen. Zijn deze twee niet in balans dan heb je geen fut en weinig energie, of juist hyper en slecht slaapt. Bij hatha yoga leer je om weer meer in contact te komen met je eigen lijf. Door middel van fysieke oefeningen en ademtechnieken wordt je bewuster wat spanning en ontspanning doet in je lijf en hoe je ademhaling daar dan op reageert. Geïnteresseerd? Gratis proefles kan altijd. Deze les is op woensdagochtend en woensdagavond en zaterdagochtend.  Voor tijden, zie lesrooster.

Yogamix les

Bij de yoga-mix worden meerdere oosterse en westerse bewegingsvormen gecombineerd om het lichaam door middel van goede inspanning naar een ontspannen staat te brengen. De les begint met Tai-chi, vervolgd door Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Pilates, Yin Yoga en de eindontspanning. Deze les is voor een groot deel met muziek. Een heerlijke les om alle spieren in je lijf goed te voelen. Je maakt je lijf soepeler, krachtiger en aan het einde van de les ervaar je de rust en ontspanning. Geïnteresseerd? Gratis proefles kan altijd. Deze lessen worden gegeven op dinsdag- en woensdagavond en de vrijdagochtend. Voor tijden, zie lesrooster.

Yogamix les voor ouderen

 Yogamix voor ouderen is ervoor de leeftijdscategorie 60+, mannen en vrouwen. Bij yoga leer je bewust worden van je lichaam door middel van kracht, lenigheid en balans oefeningen. Vaak als we ouder worden denken we dat we steeds minder kunnen en vaak gecombineerd met angst. Bij deze les ga je leren om eens anders te kijken naar je lichaam om zo te ontdekken van wat je allemaal nog wel kunt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, sta je steviger met je voeten op de grond en daardoor zal je makkelijker dingen gaan ondernemen en minder angstig zijn.
Deze lessen gaan via de PVGE en zijn op dinsdagochtend, woensdagochtend en de vrijdagochtend, zie lesrooster
Informatie via Ans van der Steen, 0499-396098 of mail ansvandersteen45@gmail.com

Tieneryoga (14-16 jaar)

Tieners maken in deze tijd van hun leven veel mentale, fysieke en levensveranderingen door. Het aanleren van yoga aan tieners kan hen helpen deze veranderingen makkelijker te verwerken. Enkele van de vele voordelen van yoga voor tieners zijn:

Yoga kan het bewustzijn van tieners voor hun lichaam vergroten. De opeenvolgingen van houdingen verbeteren de lenigheid en ontwikkelen evenwicht, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Tieners ervaren verhoogde emoties door de hormonale veranderingen die ze doormaken. Yoga helpt hen een gevoel van positiviteit op te bouwen terwijl ze naar hun toekomst kijken en opdringerige gedachten en negatieve gevoelens vermijden.

Yoga onderwijst mindfulnes, vermindert impulsiviteit, vergroot het geduld en verbetert de concentratie. Bovendien vergroot het lichaamsbewustzijn. Dit helpt tieners bij het navigeren en omgaan met uitdagingen.

Yoga is een niet-competitieve sport die beoefenaars in staat stelt zich op zichzelf te concentreren. Groepsdruk, pesten en problemen met het lichaamsbeeld veroorzaken bij veel tieners een laag gevoel van eigenwaarde. Yoga leert dankbaarheid, wat tieners de kans geeft objectief na te denken en hun lichaam te accepteren.

Yoga helpt tieners hun concentratie te reguleren zodat ze beter kunnen opletten. Verbetering van de aandacht spanne van de leerlingen kan hun prestaties verbeteren op school en bij andere buitenschoolse activiteiten waarin ze willen uitblinken.

Deze les is er op dinsdag namiddag van 16.45 – 17.55 uur. Gratis proefles kan altijd.

Yoga jong volwassenen (17- 25 jaar)

Jongvolwassenen krijgen te maken met grote levensvragen. Wat zeker nu in deze wereld niet heel veel makkelijker is geworden Yoga kan hier een steunende en helpende hand zijn.Yoga vergroot je bewustzijn, verbetert je concentratie, zorgt voor meer rust en daardoor beter herstel. Wat er weer voor zorgt dat je helder denken versterkt en je steeds meer inzicht krijgt in wat je wel wilt. Daarnaast zorgt yoga ook voor meer kracht en souplesse waardoor je fitter en energieker voelt. Bij deze groep worden meerdere yoga vormen toegepast, passend bij wat op dat moment vraag naar is.  Deze groep start bij genoeg animo. 

 

Yoga & Dans

Yoga & Dans, een bewegingsvorm waar deze twee vormen bij elkaar komen. Het trok meteen mijn aandacht door mijn achtergrond. Ik kom zelf uit de danswereld en ben sinds 2015 mij gaan omscholen tot yogadocent. Ik heb mij laten inspireren door o.a. Magda Samson (yoga & dans) en Jeanette MacDonald en Ilse Haastrecht (Dance Movement Therapy). Zo mooi hoe bewegen en muziek elkaar kunnen stimuleren en hoe mindfullness vanuit de yoga dat kan aanvullen. Het is het voelen en waarnemen vanuit de yoga, de trillingen en klanken van de muziek en de bewegingen van beiden. Doordat je echt met je eigen lichaam bezig bent en niet hoe het aan de buitenkant eruit ziet (presteren) kom je steeds dichter bij jezelf. Je wordt je bewuster van je fysieke bewegingen en de beweging van je ademhaling en wat dat doet in je lijf. Daarbij kunnen de klanken van de muziek heel diep doorwerken in je cellen. Dit komt mede omdat Je lichaam voor ongeveer 65% uit water bestaat en water reageert op trillingen van de muziek.  Geïnteresseerd? Een gratis proefles mag altijd. Deze les is er op de dinsdagavond en zaterdagochtend.  Voor tijden zie lesrooster.

Enthousiast geworden over onze yogalessen?

Maak een afspraak voor een proefles of schrijf je direct in!